Rene-Akkermans

John Vosters

Eigenaar, trainer en coach bij Private Health

John Vosters (29) begon als personal trainer in loondienst, na de afronding van diverse opleidingen op gebied van sport. Inmiddels heeft hij zich flink ontwikkeld op het gebied van training en coaching, en zit hij ongeveer vier maanden bij Nils Janssens. Een coach voor een coach? Jazeker, want volgens John kan ieder individu een coachtraject gebruiken. Hij legt je uit waar hij vandaan komt en hoe Nils hem heeft geholpen naar waar hij nu staat in het leven.


Drie jaar geleden begon de jonge ondernemer zijn eigen personal training bedrijf Private Health. Iedereen is daar welkom voor alles omtrent persoonlijke begeleiding, op gebied van zowel training als coaching. Het bedrijf is begonnen met een vestiging in het Brabantse Reusel. Inmiddels zijn er al twee filialen bij gekomen, in Cranendonk en Eersel. Hoe hij met Nils in aanraking kwam? ‘Nils Janssens werkt met “Straight-Line Leadership”, en ik was altijd al benieuwd naar hoe coaches deze methode toepassen in de praktijk. Toevallig kwam ik bij een training bij hem terecht, en zodoende is het balletje gaan rollen’, legt John uit.

Een betere levenskwaliteit

Niet altijd heeft John een onderneming gerund. ‘Toen ik mij ging oriënteren, kwam ik erachter dat er in mijn omgeving nog niet veel te vinden was dat aansloot bij mijn visie, legt hij uit. Ik besloot daarom voor mijzelf te beginnen. Dat was nog in het bijgebouw dat bij mijn ouders thuis stond. Eenmaal op zichzelf merkte hij al gauw een groei. Het liep echter zo goed dat ik met wachtlijsten ging werken. Vervolgens begon het aardig te kriebelen om uit te breiden en zo meer mensen te kunnen helpen. Het is echt onze missie om mensen een betere kwaliteit van leven te bieden.’ Het ondernemerschap bleek een succes voor John, want binnen 3 jaar is het doel bereikt wat betreft 3 vestigingen. Vooral omdat wij meer personen binnen de Kempen willen bereiken, hebben we de stap gemaakt om personeel bij bedrijven te coachen, om zodoende meer Kempenaren effectief te maken door middel van self-leadership. Hierin leren ze effectiever werken op alle vlakken van het leven, waaronder ook gezondheid. ‘Werknemers krijgen coaching die directe invloed heeft op de werkkwaliteit. Wij streven naar hoge kwaliteit.’ Niet alleen voor de deelnemers overigens, maar ook zeker voor het coachaanbod: ‘Mijn persoonlijke rol is vooral het ontwikkelen van onze huidige trainers. Wat ik ze meegeef, kunnen zij vervolgens projecteren op de klanten. En wat dat is, leer ik dan weer van Nils. Het is een positieve trein van kennis en kunde.’

Handelen vanuit eigen fundament

Het bedrijf van John is dus in een snelle vaart gegroeid. Dit brengt de nodige veranderingen en uitdagingen met zich mee. Daarom is de eigenaar erg blij met de coaching van Nils. ‘Iedereen heeft zijn/haar blinde vlekken. En hoewel men persoonlijk en zakelijk vaak graag gescheiden wil houden, zijn deze twee toch onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor mij is de ontwikkeling op persoonlijk vlak één van de belangrijkste investeringen’, legt John uit.

‘Tijdens de groei van Private Health was en is het superfijn om met iemand te kunnen sparren over leiderschap in je team en het bedrijf. Daarnaast kan ik de kennis die Nils heeft over coaching zelf toepassen in mijn eigen kring.’ Ook heeft Nils hem geholpen met de uitwerking van een concept waar hij al een tijd mee bezig is. Dit gaat over het coachen van personeel betreffende efficiënte en gezondheid, op gebied van zakelijk én privé. ‘Ik kan eindelijk met iemand sparren die weet waar hij het over heeft. En vooral iemand die je verantwoordelijk houdt voor de keuzes en je blinde vlekken. Nils helpt je te zijn wie je moet zijn, zodat je de dingen kunt doen die nodig zijn om de doelen te behalen die je voor ogen hebt in zeer korte tijdschema’s. Door deze kracht ga je automatisch andere beslissingen maken. Dat heeft een positieve invloed op alle spectra van je leven.’

Tips van John

John geeft de lezer graag enkele coachtips mee: ‘Mijn eerste tip is, blijf bij de kern. Weet wie je bent en wat je wil. De tweede gaat over goed voor jezelf zorgen. Ik vergelijk het eigenlijk altijd met hoe je jouw kind zou opvoeden. Slaap voldoende, consumeer voedzame voeding en beweeg veel. Je zult merken dat je daardoor beter zal presteren.’ Uiteraard is dit zeker niet voor iedereen een makkelijke taak. Maar het stukje doorgroeien en -ontwikkelen is voor ieder mens een goed idee. Dit vergt een stukje investeren: ‘Waar kan jij in doorgroeien? Waar kan je in investeren voor jezelf? Denk daarover na. Dit kan zowel op privé, als financieel en familiair vlak zijn. Het is erg belangrijk om je bewust te zijn van waar je hulp bij nodig hebt. Niemand kan alles alleen. Samen bouw je aan een stevige basis.’   Meer info over Private Health: klik hier.

 

 

Lees hier ook het verhaal van ondernemer Frans van Vijfeijken >>

Anything you ever wanted
within reason,
you either have it, or you weren't willing to do what was required to get it.

Dusan Djukich

"First say to yourself what you would be.
And then do what you have to do." 

Epictetus

"What separates the winners from the losers is how a person reacts to each new twist of fate." 

Donald Trump