LEADERSHIP PROJECT

Van comité naar team

Als ondernemer heb je anderen nodig om je missie te volbrengen. Je stelt een team samen om je visie te ondersteunen en gezamenlijk targets af te stemmen. Tenminste, dat is het plan. Als ondernemer weet je dat de realiteit vaak anders uitpakt dan verwacht. Een groep gekwalificeerde mensen samenbrengen, betekent nog niet dat ze daadwerkelijk als team opereren. Er zijn mensen die prioriteit geven aan de eigen agenda, elkaar niet ondersteunen of het niet eens zijn met de visie van de organisatie. Kortom: medewerkers zijn in de realiteit vaak geen team, maar een comité.

Wanneer medewerkers effectief samenwerken, opereren ze als een team. Ze ondersteunen de visie van het bedrijf, en hun gezamenlijke inspanningen zorgen ervoor dat het volgende niveau bereikt wordt. Voor het bouwen van een sterk team is het nét zo belangrijk om bepaalde acties te ondernemen, als sommige zaken vooral níet te doen.

Je kunt pas loslaten wanneer je geïnvesteerd hebt in je team. Wanneer de leden competent genoeg zijn, zij de kernwaarden van je bedrijf naleven en iedereen verantwoordelijkheid pakt voor zijn of haar taken binnen de organisatie.

Jij kunt je als ondernemer vervolgens richten op hetgeen dat je écht tof vindt … het ondernemerschap.

Investeren

Wat houdt een ondernemer dan tegen om in de ontwikkeling van zichzelf en zijn team te investeren? Over het algemeen zijn dat de interpretaties van wat het de ondernemer ‘kost’:

  • Tijd, en ze zijn al zo druk.
  • Geld, investeren in je team zijn geen kosten maar is een investering.
  • Uithoudingsvermogen, dit gaat namelijk niet vanzelf.
  • Lef, want strategisch ondernemen gaat gepaard met angst en discomfort.

At the end levert het de ondernemer juist veel meer op, dan het heeft gekost. Dat weten zij waarschijnlijk ook, maar tóch stellen ze het uit.

Door die terughoudendheid komt er juist een grote kostenpost bij: het gat van wat de ondernemer had kunnen verdienen, maar dit niet doet.

Leadership Project

Daarnaast kost het de ondernemer uiteindelijk veel tijd en levensenergie. Laat dit nou net een belangrijke combinatie zijn die een bedrijf nodig heeft om te blijven floreren en doelen te behalen … Investeren in coaching en training van jou en je team, geeft je de mogelijkheid om te kiezen voor persoonlijke én zakelijke groei van ieder individu binnen het bedrijf.

Hoe zou jouw team functioneren als deze bestaat uit krachtige ‘leiders’? Wat zou het effect daarvan zijn op de resultaten? Wat voor impact zou het hebben op jouw leven als ondernemer? Grijp jij de kans om jezelf als een nóg effectievere leider te creëren, en zo het team en de resultaten naar een volgend level te tillen?

Met het Leadership Project helpen we de ondernemer en het team te laten zijn wie ze zouden moeten zijn, zodat ze kunnen doen wat ze moeten doen, om de resultaten te creëren die ze voor ogen hadden.

Hoe?

Door tot de bron te komen van beslissingen en acties die geleid hebben tot de huidige (gewenste en ongewenste) resultaten. Vervolgens creëren we samen een nieuw fundament, waardoor er in de toekomst effectievere beslissingen en acties worden genomen en ondernomen die leiden naar het gewenste resultaat.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem contact met ons op, zodat we tijdens een persoonlijk gesprek kunnen bekijken of jij en ik een match zijn.

Praktische informatie:


Duur:
3 of 12 maanden.
Investering: vanaf € 15.000,-
Sessies: maatwerk coaching programma.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op, zodat we tijdens een persoonlijk gesprek kunnen bekijken of jij en ik een match zijn.

 

Anything you ever wanted
within reason,
you either have it, or you weren't willing to do what was required to get it.

Dusan Djukich

"First say to yourself what you would be.
And then do what you have to do." 

Epictetus

"What separates the winners from the losers is how a person reacts to each new twist of fate." 

Donald Trump