HOE KOM JE TERUG NADAT JE UIT HET VELD GESLAGEN BENT?

Je zou het niet zeggen, maar Elon Musk is net als ons een mens van vlees en bloed met gevoelens, emoties en stemmingen. Wat hem succesvol maakt is dat hij dealt met dat wat er in de weg staat en houdt vast aan zijn uiteindelijke doel. Een heel helder concreet doel. 

Hij bouwt zichzelf als sneller, krachtiger en slimmer na elke tegenvaller of mislukking en doet vervolgens de noodzakelijk vereiste acties om uiteindelijk de wereld en misschien ook wel zichzelf versteld te doen staan. Links om of rechts om hij pakt door. Een groot voorbeeld van doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en stamina.

Mentale obstakels zoals risico’s, tegenvallers, falen, haters en mensen die je onderschatten zullen altijd blijven. Hoe groter je het spel speelt hoe meer je ermee te maken krijgt. Resultaat is het enige wat uiteindelijk telt en wat ook geen uitleg nodig heeft. Mij interesseert het weinig wat anderen ervan vinden, maar het is altijd lekker als ze met hun bek vol tanden staan. Onderschat worden is één van de grootste competitieve voordelen die je kunt hebben. Omarm het. Ik zelf gebruik het als kerosine om door te gaan.

 

Als het om voorbeelden gaat zoals Elon Musk vind ik het belangrijk om naar ze te kijken en mezelf af te vragen; “Wie is hij wie ik niet ben? Wat kan ik hiervan implementeren? Welke “mentale houding” kan ik dupliceren en inzetten? Wat zou dat doen voor mijn eigen resultaten?

“Always be a student”

Nils

Krachtig resultaat
behoeft geen uitleg.

Anything you ever wanted
within reason,
you either have it, or you weren't willing to do what was required to get it.

Dusan Djukich

"First say to yourself what you would be.
And then do what you have to do." 

Epictetus

"What separates the winners from the losers is how a person reacts to each new twist of fate." 

Donald Trump