Falen als onderdeel van het spel

Eén van de redenen waarom mensen niet krijgen wat ze zeggen dat ze willen, is omdat ze bang zijn om te falen. Ze zijn bang om er niet goed uit te zien, fout te zijn en spelen op veilig. Ze ZIJN terughoudend.

In de realiteit is het dan net alsof je graag wilt voetballen, maar bang bent om de bal tijdens het spel te verliezen aan de tegenstander of het doel te missen. Dat is simpelweg onmogelijk. Zelfs Christiano Ronaldo, volgens velen één van de beste voetballers ter wereld, is niet eens in staat om dat te doen. Falen is een onderdeel van het spel. Je kent vast de Engelse uitspraak “They are conditions of the game”.
Het maakt zeker ook onderdeel uit van een welvarend succesvol leven.

“The chief-cause of failure = holding back”

– Dusan Djukich

Je doel moet zo belangrijk voor je zijn, dat terughoudendheid alleen een conversatie of gedachte in je hoofd blijft. Je acties moeten belangrijker zijn dan de gecreëerde angst om je ongemakkelijk te voelen. Angst stopt je niet van hetgeen doen wat nodig is om ergens te komen. Het is de zwakke reactie op angst die je stopt.

“Wat zou het met de rest van je leven doen als je de gedachte blijft geloven dat falen geen onderdeel mag zijn van je weg naar een succesvol leven?”

Het overwinnen van en omgaan met die mogelijke mislukkingen en obstakels ZIJN juist de successen in je levenDe meeste behaalde resultaten zijn vaak een gevolg van je corrigerende acties, waardoor je jezelf bouwt als die succesvolle persoon. Als die killer die consistent blijft doen wat ie moet doen om te komen waar hij wil. En juist omdat je dealde met het falen en de consequenties daarvan, ontwikkelde je de nodige skin in the game.

 

Het begint allereerst met vertragen en het bestaan van ‘falen’ te accepteren. Falen is een feit. Het bestaat. Dus weerstand hebben hiertegen is nutteloos. Het is als weerstand hebben tegen regen. Het heeft geen zin en het zien van mogelijkheden wordt moeilijker. Simpel, maar zeker niet makkelijk.

Zijn dingen niet zo gelopen zoals je gepland had?
Stel jezelf de volgende vragen;

– Wat werkte er niet? Wat werkte wel?
– Wat zijn de correcties die ik moet maken?
– Wat is de meest krachtige actie die ik nu kan nemen?
– Wie was ik? Wie moet ik vanaf nu zijn?

“Creeer jezelf als slimmer, sterker en sneller”

Op deze manier is falen één van de meest waardevolle soorten feedback die je kunt krijgen vanuit de realiteit.
Sta je ervoor open om het te zien als een kans om jezelf opnieuw uit te vinden? Jezelf te creeren als slimmer, sterker en sneller om dit spel te winnen. Want dat is wat het is. Een spel. En soms verlies je en soms win je. Beide zeer waardevolle ervaringen.
Dus stop de “mentale masturbatie” en maak de nodige correcties. You’ve got this!

Nils

“I must not fear. Fear is the mind killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past. I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone, there will be nothing. Only I will remain.” 

Frank Herbert, Dune. 

Anything you ever wanted
within reason,
you either have it, or you weren't willing to do what was required to get it.

Dusan Djukich

"First say to yourself what you would be.
And then do what you have to do." 

Epictetus

"What separates the winners from the losers is how a person reacts to each new twist of fate." 

Donald Trump